Tilbage til historierne
 

Lemvig Bibliotek. Har stort lokalhistorisk arkiv.

Lemvig Museum. Livet ved Vestkysten og egnens kunstnere præger museet. Thøger Larsen, Niels Bjerre og Torvald Westergaard præsenteres på museet. Museet har en særudstilling, i Thyborøn, om Alexander Nevskijs berømte forlis (russiske orlogsfregat) Ombord var storfyrst Aleksej, søn af den russiske kejser Alexander II.

Strandingsmuseum Sct. George. I 1881 forliste det engelske linieskib Sct. George. 1300 sømænd omkom. De omfattende arkæologiske fund er samlet på museet og fortæller om hverdagen for høj og lav på skibet.

Museet for religiøs Kunst. Museet har ganske spektakulære udstillinger, som er værd at besøge, også selvom man måske ikke hører til inderkredsen i religiøse cirkler. Den faste samling omfatter værker af Marc Shagall, Bjørn Nørgaard, Svend Wiig Hansen og George Rouault.

Jens Søndergaards Museum. Museet ligger i Fering på skrænten til Vesterhavet. Museet ligger i hans tidligere bolig/atelier.
 
 
Fuglsang

Af Mads Musholm

Ejedes i halvfemserne af Niels Lauritsen, han byttede gården med Ole Gade, Engerslund og møllen. Han flyttede siden til Nees og tog møllen med. I Fuglsang døde Oles kone Marie, de havde en søn, der døde ung. 1886 blev Ole igen gift, denne gang med enken Kirsten i Østergård. De havde begge gårde til 1892, da solgte han Fuglsang til Jakob Sørensen, hans kone hed Katrine og hendes mor var en datter af P. Chr. Brændgård. De havde 4 børn, 3 sønner og 1 datter Marie, hun døde ung. Den ældste søn Søren fik gården i 1941.