Tilbage til historierne
 

Lemvig Bibliotek. Har stort lokalhistorisk arkiv.

Lemvig Museum. Livet ved Vestkysten og egnens kunstnere præger museet. Thøger Larsen, Niels Bjerre og Torvald Westergaard præsenteres på museet. Museet har en særudstilling, i Thyborøn, om Alexander Nevskijs berømte forlis (russiske orlogsfregat) Ombord var storfyrst Aleksej, søn af den russiske kejser Alexander II.

Strandingsmuseum Sct. George. I 1881 forliste det engelske linieskib Sct. George. 1300 sømænd omkom. De omfattende arkæologiske fund er samlet på museet og fortæller om hverdagen for høj og lav på skibet.

Museet for religiøs Kunst. Museet har ganske spektakulære udstillinger, som er værd at besøge, også selvom man måske ikke hører til inderkredsen i religiøse cirkler. Den faste samling omfatter værker af Marc Shagall, Bjørn Nørgaard, Svend Wiig Hansen og George Rouault.

Jens Søndergaards Museum. Museet ligger i Fering på skrænten til Vesterhavet. Museet ligger i hans tidligere bolig/atelier.
 
 
St. Katkær

Af Mads Musholm

Niels kaldet Katkær Klæp, vel fordi han var meget stor, fik gården ca. 1850, han var eneste søn. Han sagde, hans far ville han skulle have været præst, da han var god til at læse, og vist også havde læst meget. Han sagde han havde læst biblen både forfra og bagfra. Men han fik snart hang til brændevin og drak meget, hvilket nok ikke var godt for ham. Jeg husker ham som gammel mand, han var grov og førte ikke nogen fin tale, han var da hos sin datter Grethe og hendes mand Laust Sørensen, der havde fået gården efter Niels. 1893 brændte gården. Et par år efter solgte Laust Katkær til Chr. Nielsen, der ved sparsommelighed og dygtighed havde tjent sig lidt penge. Han var i flere år tækker, han trak kreaturer til og fra markeder, han havde tit flere kobler efter hinanden. Han var der så til sin død, og da sønnen ikke turde tage gården, blev den solgt til Jens Stokholm Skåning, der var maler og havde lidt interesse for landbrug, han solgte den.