Espressomaskine

2009/03/31
By

Senere indlæg med erfaringer:

Andre anmeldelser:

Dette er første indlæg. Senere indlæg og erfaringer med den nye maskine kan ses andre steder i bloggen; eller brug linksene til højre.

———————————–

Så er tiden kommet til at opgradere til en RIGTIG espressomaskine! (forhåbentlig).

Min historie med espressomaskiner

KRUPS F866

Siden begyndelsen af 1990-erne har jeg haft en KRUPS F866 – en kombineret kaffe- og “espresso” -maskine. Den har jeg været utrolig glad for, og den har forsynet gæster og mig selv med liter efter liter af filterkaffe og masser af stærkere espresso kaffe. Det har dog aldrig været “rigtig” espresso – maskinen kan producere stærk kaffe med en anelse crema; men maskines tryk mv. giver ikke de dyrere kaffebønner, jeg efterhånden køber, refærdighed. Så i en hel del år, har det været på ønskesedlen at anskaffe en rigtig espressomaskine. Men dels har jeg svært ved at smide noget ud, der faktisk fungerer – og dels har jeg hele tiden vidst, at jeg skulle op i et prisleje, som kræver en vis investering – og det kræver en del overvejelser.

KRUPS Novo 3000/FNC3

Men nu er tiden kommet – den gamle maskine er smidt ud – og min samlevers KRUPS Novo 3000/FNC3 har har en uforudsigelig tendens til at lække damp og kaffebønder voldsomt under brygningen – det sker ca. hver anden gang. Når det sker, må man starte forfra. Mange stille og velorganiserede morgener er forandret til nervevridende og stressende oplevelser – det må være slut!

Det er med angst-blandet forventning, at vi nærmede os en beslutning. Vi har kigget på anmeldelser på nettet fra USA, England og Danmark. Vi har gennemtrevlet diverse stormagasiner. Vi ved, at vi skal investere mellem 3 og 4 tusinde kr. – måske bliver vi skuffede – og måske får vi noget, som er fantastisk.

Rancilio Silvia

Beslutningen er at købe en Rancilio Silvia. Et par andre modeller bl.a. fra Gaggia og DeLonghi var under overvejelse.

Rancilio Silvia

Rancilio Silvia

Når man i forvejen interesserer sig for mad og kvalitetsråvarer kan man ikke undgå at drages mod det håndværksmæssige. Vi er enige om, at vi skal have en manuel espressomaskine. Vi kan lide processen – fornemmelsen af at tilberede noget – planlægningen og forventningen, der langsomt bygges op. Vi vil gerne have en pålidelig maskine – jo mere automatisk, jo flere dele kan gå i stykker – så hold det simpelt. Så det blev Rancilio Silvia. Vi er lidt skræmt af enkelte udtalelser om, at maskinen ikke tilgiver noget som helst, at man skal lære at bruge den osv. På den anden side er der et utal af uhæmmede kærlighedsudtalelser fra langvarige brugere af maskinen. Så vi satser!

Prisen er lidt høj – vi bor i London i øjeblikket – og den (2008-model) kan fås her for ca. kr. 2.600,- (marts 2009). Der er een butik i London, der sælger den.

Vi får den i huset i løbet af den næste uge – jeg følger op med erfaringerne.

Tags: , , , ,

5 Responses to Espressomaskine

 1. Bertel on 2009/04/07 at 15:01

  Jeg syntes ikke du skal lave en helt ny blog. Bliver hurtigt for uoverskueligt… Men det kommer an på hvad formålet med denne blog er… Ellers hører den første post ind under hjemmesiden eller noget… men hvis det bare er “din” blog, så er alt hvad du har en mening om relevant…alt hvad der sker i dit liv, er relevant… Alt hvad du har lyst til at skrive om… eller en blanding… det er jo dig der bestemmer…

 2. Erik on 2009/04/05 at 16:18

  Det er skam også meningen!! Ved ikke helt om jeg skal lave en ny blog bare om det, så det ikke bliver blandet med scifi – -

 3. Bertel on 2009/04/05 at 08:16

  Hahahaha, nu da du har lavet en tråd om den, bliver du nød til at holde os opdateret med, om den lever op til forventningerne og hvor god den er :)

 4. Erik on 2009/04/03 at 17:55

  Hej Siri,
  Vi har lige pakket den ud og nydt de første kopper – de var lidt bitre; men det er der vist råd for – – – . Og – og – og vi har også købt en Rancilio kaffekværn!

  Billeder og beskrivelser lægges op een af de næste dage :-)

  Det med giraffen – - hm – jeg tror at der går noget tid før det kan blive en realitet – men jeg vil øve mig – -

 5. siri on 2009/04/03 at 16:49

  Far – Jeg glæder mig til at blive serviceret med kaffe fra denne fine ting. Og jeg ser frem til at følge med i dine/jeres oplevelser sammen, her på din blog i fremtiden! Måske du kunne starte en tråd om dagens kop kaffe… Jeg forventer i øvrigt at du lærer at tegne små dyr i mælkeskummet på capuccinoerne – jeg ønsker mig en giraf.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *