Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Blomkålssuppe

Ingredienser

3 - 4 personer.

  • 1 lille blomkålshoved
  • 8 dl vand eller suppe
  • 5 - 10 g plantemargarine
  • 2 små løg
  • 1 lille gulerod
  • 1 spiseskefuld mel
  • Salt
  • Peber
  • Lidt reven muskatnød
  • Persille.

Tilberedning

Tilbehør

  1. Skær buketterne af blomkålshovedet
  2. Blomkålen blancheres (dyppes i kogende vand kortvarigt) i 8 dl vand tilsat salt. Vandet gemmes
  3. Blomkålen afkøles i koldt vand og drypper af
  4. Skær resten af blomkålen i stykker og hak det. Tag det grønne med, hvis der noget
  5. Løg og gulerødder hakkes
  6. Grøntsagerne svitses i fedtstoffet i 5 minutter
  7. Hæld blancheringsvandet over og kog i 30 min blendes, koges op og smages til med krydderier
  8. Blomkålsbuketterne lægges i. De deles evt. yderligere først
  9. Lidt klippet persille drysses over før servering.

Små skiver ristet grovbrød gnedet med et overskåret hvidløg.