Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Torsk i fad

Nem og hurtig ret, som præsenterer sig flot.

Ingredienser

Ingredienserne her er for 2 personer. Mængderne kan ganges op.

  • 1 torske filet - 500 g
  • 1 medium størrelse blomkål
  • 6 medium størrelse gulerødder
  • 25 g smør, eller 150 ml olivenolie
  • ½ spiseskefuld sennep
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk Fines Herbes (eller hvis det er sæsonen: frisk hakket purløg, frisk hakket persille og frisk hakket kørvel)
  • Vand.

Spises sammen med f.eks kogte kartofler:

  • ½ kg kartofler

Tilberedning

Servering

  • Vælg en bradepande, der passer til fiskens størrelse og smør den i smør eller olie.
  • Læg torskefiletten i midten med skindet nedad (hvis der er skind)
  • Smør senneppen over torskefiletten
  • Drys de øvrige krydderier over
  • Rengør gulerødderne og skær dem på langs to gange, så hver gulerod deles i 4 lange stykker
  • Rengør blomkålen og partér den til mindre stykker
  • Læg grøntsagerne ved fisken.
  • Forvarm ovnen til 170 grader og kog vand til at hælde ved fisken
  • Når ovnen er varm hældes det kogende vand ved fisken, så den er halvt dækket. Mængden afhænger af hvor stor bradepanden er.
  • Bradepanden sættes i ovnen 20 minutter.

Server fisken med f.eks. kogte kartofler kartofler.

Bradepanden kan sættes på bordet; eller man kan portionsanrette tallerkenerne.

Fiskekødet tages med en tynd paletkniv, eller bred kniv i portioner bred som en hånd. Husk at fiskekødet skal løsnes og tages fra midten af fileten og ud mod siderne.

Fonden i bunden af bradepanden anvendes som sovs.

Klar til at komme i ovnen