Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Agurkesalat

Traditionel sur-sød agurkesalat. Det er Margits opskrift - se hendes håndskrevne notat nedenfor

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 (lille) kop sukker
  • 1 kop eddike
  • Evt. lidt peberrod
  • Lidt salt.

Tilberedning

Servering og anvendelse

  1. Sukkeret og eddiken koges og afkøles
  2. Agurken snittes i tynde skiver
  3. Den afkølede sukker-eddike lage hældes over de snittede agurker
  4. Der drysses med salt (prøvesmag salaten)
  5. Peberroden evt. rives over.

Salaten serveres i en mindre glasskål, gerne med lille gaffel til at tage den op. Overskydende salat kan gemmes i skål i køleskabet. Margit anvendte agurkesalaten til middagsretter med kød og kartofler; og som en ekstra ingrediens til smørrebrød ovenpå f.eks. leverpostej eller kødpålæg. Salaten er også anvendelig, som tilbehør til moderne retter f.eks. ris eller spagettiretter med kødsovs.

Den originale opskrift

Agurkesalat