Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Løgtærte

Ingredienser

Mængden i denne opskrift svarer til en tærteform med diameter på ca. 32 cm.

Tilberedning

  1. Tærtedejen tilberedes og forbages (klik her for at se hvorledes)
  2. Løgene snittes i foodprocessor (eller i snittes til ringe manuelt)
  3. Løgene svitses/sauteres i pande. Moderat til stærk varme. løgene skal være bløde og gennemsigtige - ikke brune. Giv det lidt tid. En del vand skal dampes ud af løgene i denne proces
  4. Løgene lægges i den forbagte tærtedej
  5. Creme fraiche, æg, hvidløg, muskatnød og mel blendes i foodprocessor og hældes over løgene
  6. Revet ost drysses evt. over
  7. Den anden halvdel af tærtedejen rulles og lægges forsigtigt på og trykkes ned langs randen af tærteformen
  8. Ægget piskes med gaffel på lille tallerken og pensles på overfladen
  9. Bages 45 minutter ved 190 grader.

 

Løgtærte