Tilbage til opskriftdoversigt
Print opskriften i let læselig form ved blot at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Is

Grundopskrift. Kan varieres - klassikeren er vanilleis, som blot kræver at der tilsættes vanillesukker.

Ingredienser

Ca 12 personer.

  • 8,5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • Vanilje fra een vaniljestang, eller 1 spsk. vaniljesukker (hvis vaniljesukker anvendes reduceres sukkeret en smule)
  • 8 pasteuriserede æggeblommer.

Evt:

  • En plade madchokolade
  • Cacao
  • 1 - 2 citroner
  • 1 appelsin

Tilberedning

Variationer

  1. Sukker, vaniljesukker(hvis det anvendes) og æg piskes grundigt (7 - 9 minutter med fuld hastighed på mixeren)
  2. Fløden piskes - stop før den er alt for stiv.
  3. De to ting blandes - piskes evt. en smule
  4. Det hele hældes i form og sættes i fryseren. Om muligt: sæt formen direkte på fryse fladen, så isen fryses nedefra og op.

Tilføj en smag

f.eks.:

  • 1 spiseskefuld vaniljesukker(dette giver den gode gammeldags standard vaniljeis)
  • Revet Chokolade/cacao. Tilsættes til sidst. Mængden varieres efter smag.
  • Revet citronskal. Benyt mindst een citron. En smule af saften kan tilsættes.
  • Revet appelsinskal.