Tilbage til opskriftdoversigt
Print opskriften i let læselig form ved blot at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Tærte

Grundopskrift for bund og låg til tærter. Anvendes til frokostretter. Kan også anvende til kager, hvis der puttes lidt sukker i dejen. Se de andre opskrifter for ideer til fyld.

Ingredienser

Mængden her passer til én rund tærteform med diameter på ca. 30 cm.

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 60 g sukker - KUN hvis tærten skal blive til en kagetærte!
  • 3/4 dl koldt vand
  • Knivspids salt
  • 1 æg.

Hertil kommer ingredienserne for fyldet - se de andre opskrifter.

Tilberedning

  1. Melet og evt. sukkeret puttes i en skål
  2. Smøret skæres i tynde skiver og puttes i melet
  3. Smøret hakkes ind i melet med kniv eller træske
  4. Det hele smuldres sammen med hænderne og fingrerne til det ligner revet parmesanost
  5. Vandet tilsættes. Tilsæt lidt ad gangen. Der kan nemt komme for meget i
  6. Dejen æltes, så den er en sammenhængende plastisk
  7. Masse dejen deles i to
  8. Den ene del rulles og lægges i bunden af det smurte fad og trykkes opad formens sider, helt op til kanten. Dejen prikkes med en gaffel
  9. Denne del forbages 15 minutter ved 200 grader
  10. Fyldet lægges i (vedr. FYLD - se f.eks. opskrifterne: pæretærte og løgtærte )
  11. Den anden del af dejen rulles, lægges over kanterne og trykkes sammen
  12. Ægget piskes med gaffel i tallerken og pensles på
  13. Tærten bages 30 minutter ved 200 grader.