Tilbage til opskriftdoversigt
Print opskriften i let læselig form ved blot at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Bagte æbler

Ovnbagte æbler af Belle de boskoop.

Ingredienser

  • Madæbler - Belle de Boskoop. Maximum så mange, som der kan være på en bradepande.
  • 1 spiseskefuld mørk farin eller ½ dl ahornsirup pr æble
  • ½ spiseskefuld smør pr æble
  • vand.

Tilberedning

Servering

  1. Æblerne skrælles og blomst og stilk fjernes
  2. Ildfast, eller bradepande fad, gøres klar
  3. Æblerne stilles enten med hullet, hvor blomsterhullet var opad og et snit halvvejs ned; eller skæres i halve og lægges med hullet, hvor kærnehuset var, opad
  4. Smøret og farinet (eller siruppen) lægges over æblerne i hullet
  5. Bunden af det ildfaste fad dækkes med vand
  6. Bages i ovn 1½ time ved 170 grader.

Sæt fadet på bordet straks. Der kan spises creme fraische til

Kan anvendes om dessert, eller en kold vintereftermiddag.