Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Kommenskuvertbrød

Nem kuverbrød, eller bolle til maden.

Ingredienser

16 boller eller kuvertbrød.

  • 500 gr hvedemel
  • 50 g kommen
  • 50 gr smør. Kan delvis erstattes af olivenolie
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl yogurth, kærnemælk eller stivnet fløde fra køleskabet
  • 1 pakke gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1 æg.

Tilberedning

  1. Melet og kommen afvejes og hældes i skålen
  2. Fedtstoffet og saltet lægges i en mindre gryde og det varmes op. Husk at tage gryden af varmen, når smøret er smeltet
  3. Hæld væskerne i gryden og rør rundt. Hermed har væsken passende temperatur til næste trin
  4. Gæret smuldres i gryden og der røres rundt til gærdet er opløst grydens indhold hældes i skålen med melet - og der røres grundigt
  5. Hvis der ikke anvendes maskine hældes dejen på et meldrysset bord, og der æltes
  6. Resultatet bliver bedst, såfremt der er tid til at lade dejen hæve mindst een gang. Efter hævningen slås dejen ned og den æltes igen
  7. Dejen rulles i pølse af længde som en underarm
  8. Med en kniv deles pølsen først på langs i to halvdele. Derefter skæres på tværs af de to halvdele, så der er 8 dele på hver halvdel - ialt 16 dejklumper
  9. Hver dejklump æltes i hånden, klumpen lægges på bordet, presses lidt og der laves et hul i midten. Dejstykket lægges på bagepladen
  10. Når alle 16 brød er lagt på pladen piskes et æg med en gaffel i en tallerken og stykkerne pensles
  11. Bages 15 min. i forvarmet ovn ved 190 grader.