Tilbage til opskriftsoversigt
Print opskriften i let læselig form ved at anvende browserens print-menu, som normalt.
...

Fuldkornsbrød bagt i bagemaskine

Denne opskrift bruger jeg i bagemaskinen Panasonic SD-255 Bagemaskinen er nærmere omtalt her.

Ingredienser

3 timer. Opskrifterne her er for "hurtig" bagning. (eller "rapid")

Lille portion

  • 200 g hvidt hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 1 tsk sukker
  • 40 ml olivenolie (eller 15 g smør)
  • 1 tsk salt
  • 280 ml vand (eller 200 ml vand + 80 ml fløde)
  • 3/4 pakke gær

Stor portion

  • 275 g hvidt hvedemel
  • 275 g fuldkornsmel
  • 2 tsk sukker
  • 65 g olivenolie (eller 25 g smør)
  • 1 ½ tsk salt
  • 380 ml vand (eller 280 ml vand og 100 ml fløde)
  • 1 pakke gær

Tilberedning

  • Put alle ingredienser i bagemaskinen
  • Vælg "M" (medium) for lille portion eller XL (Extra Large) for stor portion.
  • Vælg "fuldkorn"eller "Wholemeal", hvis displayet er på engelsk
  • Vælg "hurtig bagning" eller "Rapid, hvis displayet er på engelsk
  • Start maskinen
  • Efter 3 timer: tag brødet ud af maskinen til afkøling straks den er færdig. Pas på - formen er brændende varm.

Brød