Tilbage til opskriftdoversigt
Print opskriften i let læselig form ved blot at anvende browserens print-menu, som normalt.
...
Kagemand eller Kagekone

Nem kagemand. Dejen er bolledej og velsmagende i sig selv. Mængde af remonce og pynt kan justeres ned eller op efter behag.

Ingredienser

1 kagemand eller kagekone

Kagedejen

  • 600 g mel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl mælk

Remonce

  • 150 g smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Pynt

  • 400 - 500 flormelis
  • Slik efter smag og behag

Tilberedning

Pynt

Kagedejen

Kagedejen tilberedes som normal bolle- eller brøddej:

  1. Smelt smørret forsigtigt i en gryde
  2. Tilsæt sukker og mælk
  3. Rør rundt og lad det afkøle en smule
  4. Smuldr gæret i og rør rundt til det hele er blandet uden klumper
  5. Hæld melet i en skål
  6. Hæld grydens indhold, og de øvrige ingredienser i skålen med melet
  7. Rør og ælt dejen. Der tilsættes evt. en smule ekstra mel, hvis dejen er for klistret.
  8. Når dejen er sammenhængende hældes den ud på bordet. (husk at strø lidt mel på bordet først)
  9. Dejen æltes og der strøs lidt mel på bordet ind i mellem for at undgå, at den hænger fast i bordet
  10. Dejen deles i 4 dele: Een del (ca. 2/3 af mængden) bliver til krop og arme, en anden del (ca halvdelen af resten) bliver til hovedet; og de sidste dele bliver til de 2 ben.
  11. Hver enkelt del af dejen dels i 2, så der kan laves en bund og en overdel, der lægges over remoncen, når den er kommet på.
  12. Bagepladen gøres klar med bagepapir eller smøres i smør.
  13. Krop- og arme-delen rulles, så den kan dække en tredjedel af badevandene på tværs. Der skæres trekanter af dejen så armene bliver synlige.
  14. Tilsvarende formes hovedet og benene og lægges på badevandene Dejen "prikkes", så remoncen ikke løber af, når den kommes på.
  15. Efter at remoncen er kommet på lægges resten af dejen ovenpå.
  16. Dejen trykkes sammen hele vejen langs kanterne, så remoncen holdes på plads.
  17. Kagemanden bages ved 200 grader i 20 minutter. (180 grader i varmluftovn).

Remoncen

  1. Smørret smeltes
  2. Puddersukker og kanel blandes i
  3. Remoncen fordeles på dejen, som ligger klar i badevandene

Efter at kagemanden/konen er afkølet skal den pyntes.

  1. Rør flormelisen med lidt vand. Tilsæt en ganske lille smule vand ad gangen, da flormelissen meget nemt bliver for flydende.
  2. Smør flormelissen over hele kagemanden/konen med en kniv.
  3. (Man kan selvfølgelig, efter smag og behag farve hele, eller dele, af flormelisen med frugtfarve)
  4. Pynt med slik.