Kommandusens rugbrødslagkage

Helles opskrift fra vandrehjemmet på Rømø, opskrift formidlet af Siri.

Ingredienser

  • 4-5 æg (alt efter størrelsen)
  • 200 g sukker
  • 2 spk kakao
  • 1 spk mel
  • 2 store tsk bagepulver
  • 125 g revet/blendet mørkt, kernefrit rugbrød
  • Tyttebærsyltetøj
  • Flødeskum af 1/4 liter fløde
  • Evt. rom eller likør
  • Evt. chokolade til pynt.

Tilberedning

  1. Smør en springform grundigt og læg evt en cirkel bagepapir i bunden som smørres
  2. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive
  3. I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til sukkeret er opløst
  4. Mel, bagepulver, kakao og rugbrød blandes i en skål og blandes derefter i æggemassen
  5. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i massen
  6. Dejen hældes i formen og bages ca 30 min. ved 175 grader midt i ovnen. Ovnen må ikke åbnes under bagning.

Servering

  1. Når kagen er kølet af skæres den forsigtigt midt igennem til to bunde.
  2. Hæld en smule rom på bundene
  3. Læg et lag tyttebærsyltetøj og halvdelen af flødeskummen på den nederste bund
  4. Læg den anden bund ovenpå og dæk den med resten af flødeskummen
  5. Pynt med revet chokolade.

Bunden er velegnet til frysning.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.