En klassiker – brug ordentlige -sure- madæbler, som Belle de Boskop. Da æblerne spises sammen med sukker eller sirup opnås den rigtige smagsbalance.
Ingredienser
- Madæbler – Belle de Boskoop. Maximum så mange, som der kan være på en bradepande.
- 1 spiseskefuld mørk farin eller ½ dl ahornsirup pr æble
- ½ spiseskefuld smør pr æble
- Vand.
Tilberedning
- Æblerne skrælles og blomst og stilk fjernes
- Ildfast, eller bradepande fad, gøres klar
- Æblerne stilles enten med hullet, hvor blomsterhullet var opad og et snit halvvejs ned; eller skæres i halve og lægges med hullet, hvor kærnehuset var, opad
- Smøret og farinet (eller siruppen) lægges over æblerne i hullet
- Bunden af det ildfaste fad dækkes med vand
- Bages i ovn 1½ time ved 170 grader.
Servering
Sæt fadet på bordet straks. Der kan spises creme fraische til.
Kan anvendes om dessert, eller en kold vintereftermiddag.