Blomkålssuppe

Ingredienser

3 – 4 personer.

  • 1 lille blomkålshoved
  • 8 dl vand eller suppe
  • 5 – 10 g plantemargarine
  • 2 små løg
  • 1 lille gulerod
  • 1 spiseskefuld mel
  • Salt
  • Peber
  • Lidt reven muskatnød
  • Persille.

Tilberedning

  1. Skær buketterne af blomkålshovedet
  2. Blomkålen blancheres (dyppes i kogende vand kortvarigt) i 8 dl vand tilsat salt. Vandet gemmes
  3. Blomkålen afkøles i koldt vand og drypper af
  4. Skær resten af blomkålen i stykker og hak det. Tag det grønne med, hvis der noget
  5. Løg og gulerødder hakkes
  6. Grøntsagerne svitses i fedtstoffet i 5 minutter
  7. Hæld blancheringsvandet over og kog i 30 min, blendes, koges op og smages til med krydderier
  8. Blomkålsbuketterne lægges i. De deles evt. yderligere først
  9. Lidt klippet persille drysses over før servering.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.