Ingredienser
3 – 4 personer.
- 1 lille blomkålshoved
- 8 dl vand eller suppe
- 5 – 10 g plantemargarine
- 2 små løg
- 1 lille gulerod
- 1 spiseskefuld mel
- Salt
- Peber
- Lidt reven muskatnød
- Persille.
Tilberedning
- Skær buketterne af blomkålshovedet
- Blomkålen blancheres (dyppes i kogende vand kortvarigt) i 8 dl vand tilsat salt. Vandet gemmes
- Blomkålen afkøles i koldt vand og drypper af
- Skær resten af blomkålen i stykker og hak det. Tag det grønne med, hvis der noget
- Løg og gulerødder hakkes
- Grøntsagerne svitses i fedtstoffet i 5 minutter
- Hæld blancheringsvandet over og kog i 30 min, blendes, koges op og smages til med krydderier
- Blomkålsbuketterne lægges i. De deles evt. yderligere først
- Lidt klippet persille drysses over før servering.