Christmas Pudding

Foto taget af Siri

Festdessert. Chritsmas pudding er den traditionelle engelske julekage. Skal tilberedes 1 – 2 måneder før den spises. Bemærk, at man kun spiser en ganske lille portion og at tilbehør i form af “Brandy butter”, flødeskum eller creme fraiche er nødvendig p.gr.a. den stærke smag. Kagen har karakter af konfekt og passer godt til en stærk kop kaffe og f.eks. cognac.

Ingredienser

12 – 18 personer.

  • 225 g brun farin
  • 225 g nyretælle (oksetalg eller oksenyrefedt. På engelsk hedder det “Suet” og kan købes i Storbritannien i mange almindelige supermarkeder)
  • 340 g sultana rosiner
  • 340 g alm. rosiner
  • 225 g korender
  • 110 g kandiserede appelsinskaller
  • 110 g hvidt hvedemel
  • 110 g friske hvide brødkrummer
  • 55 g mandelflager
  • 1 revet citronskal
  • 5 piskede æg
  • 1 strøget tsk kanel pulver
  • 1 strøget tsk blandet krydderi
  • 5 g frisk revet muskatnød
  • 1 knivspids salt
  • 150 ml brandy.

Tilberedning

  1. Gør bageskålene klare.
    1. Hvis der anvendes 4 stk. hver på: 600 ml
    2. Hvis der anvendes 2 stk. hver på 1,2 l
    3. Hvis der anvendes 1 stk. skal den rumme 2,4 l
  2. Skålen, eller skålene, smøres grundigt indvendig med smør
  3. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  4. Tilsæt æggene og brandyen
  5. Bland det hele grundigt
  6. Put dejen i kageformen (-ne)
  7. Læg bagepapir over og bind det fast med snor rundt om kanten. Lav evt. et “snorhåndtag” tværs over formen, så formen med dejen senere nemt kan tages op af det kogende vand
  8. Sæt kageformen (-e) i en stor gryde. Hæld kogende vand i, så det går en tredjedel op ad formene
  9. Kog i 5 – 6 timer. Hold øje med vandet undervejs og tilsæt mere, hvis det står lavt
  10. Tag formene op af gryden og skift bagepapiret ud med nyt, og gør det fast som før
  11. Gem christmas puddingen et køligt sted til den skal spises. Ca. to måneder.
  12. FØR SERVERING: Kog igen Christmas Puddingen på samme måde i 2 timer.

Servering

Christmas puddingen vendes ud af formen (ne) og lægges på fad. Der hældes lidt Brandy over, som antændes på bordet.

Serveres traditionelt med “Brandy Butter”. For danske ganer anbefales at anvende flødeskum eller creme fraiche, da smagen kan være stærk og krydret. Passer godt til en stærk kop kaffe.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.