Bages i bradepande og skæres ud i stykker. Altid god – også hvis man skal forsyne klubben, skoleklassen eller lignende med kager. Opskriften findes i mange variationer. Denne er Margits og stammer fra Vestjylland.
Ingredienser
Mængderne her svarer til halv størrelse af en normal komfur bradepande.
Bund
- 250 g mel
- 50 g smør
- 300 g sukker
- 3 æg
- 3 tsk. bagepulver
- 1 dl sødmælk.
Fyld
- 125 g smør (+ +)
- 100 g kokosmel
- 250 g puddersukker
- 0,50 dl mælk (+ +).
Tilberedning
Bund
- Æg og sukker piskes
- Smørret smeltes sammen med mælken i en gryde
- Mel og bagepulver røres sammen med æg- og sukker-massen
- Det smeltede smør og mælken tilsættes forsigtigt
- Bradepanden smøres i smør og dejen fordeles i bradepanden
- Drømmekagens bund bages i forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 15 minutter.
Fyld
Fyldet tilberedes i en gryde.
- Smørret smeltes i gryden
- De øvrige ingredienser tilføjes
- Der røres
- Fyldet fordeles over kagen.
Fyldet skal være relativt flydende. Hvis det ikke er tilfældet, tilføjes lidt mere smør og mælk.