Denne opskrift bruger jeg i bagemaskinen Panasonic SD-255.
Ingredienser
3 timer. Opskrifterne her er for “hurtig” bagning. (eller “rapid”).
Lille portion
- 200 g hvidt hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 1 tsk sukker
- 40 ml olivenolie (eller 15 g smør)
- 1 tsk salt
- 280 ml vand (eller 200 ml vand + 80 ml fløde)
- 3/4 pakke gær.
Stor portion
- 275 g hvidt hvedemel
- 275 g fuldkornsmel
- 2 tsk sukker
- 65 g olivenolie (eller 25 g smør)
- 1 ½ tsk salt
- 380 ml vand (eller 280 ml vand og 100 ml fløde)
- 1 pakke gær.
Tilberedning
- Put alle ingredienser i bagemaskinen
- Vælg “M” (medium) for lille portion eller XL (Extra Large) for stor portion
- Vælg “fuldkorn”eller “Wholemeal”, hvis displayet er på engelsk
- Vælg “hurtig bagning” eller “Rapid”, hvis displayet er på engelsk
- Start maskinen
- Efter 3 timer: tag brødet ud af maskinen til afkøling straks den er færdig. Pas på – formen er brændende varm.