Grundopskrift. Kan varieres – klassikeren er vanilleis, som blot kræver at der tilsættes vanillesukker.
Ingredienser
Ca. 12 personer.
- 8,5 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- Vanilje fra een vaniljestang, eller 1 spsk. vaniljesukker (hvis vaniljesukker anvendes reduceres sukkeret en smule)
- 8 pasteuriserede æggeblommer.
Evt:
- En plade madchokolade
- Cacao
- 1 – 2 citroner
- 1 appelsin.
Tilberedning
- Sukker, vaniljesukker(hvis det anvendes) og æg piskes grundigt (7 – 9 minutter med fuld hastighed på mixeren)
- Fløden piskes – stop før den er alt for stiv.
- De to ting blandes – piskes evt. en smule
- Det hele hældes i form og sættes i fryseren. Om muligt: sæt formen direkte på fryse fladen, så isen fryses nedefra og op.
Servering
Isen vendes ud af formen og serveres på et pasende fad. Hvis isen er gennemfrosset er det en god ide at tage isen ud mindst en halv time, før den serveres.
Det ser godt ud hvis der hældes lidt varm kompot over isen på fadet. Kompotten kan også serveres til.
Variationer
Tilføj en smag
f.eks.:
- 1 spiseskefuld vaniljesukker, eller lidt vaniljekorn(dette giver den gode gammeldags standard vaniljeis)
- Revet Chokolade/cacao. Tilsættes til sidst før isen sættes i fryseren. Mængden varieres efter smag
- Revet citronskal. Benyt mindst een citron. En smule af saften kan tilsættes
- Revet appelsinskal.
- Server isen med revet chokolade drysset over.