Is

Grundopskrift. Kan varieres – klassikeren er vanilleis, som blot kræver at der tilsættes vanillesukker.

Ingredienser

Ca. 12 personer.

  • 8,5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • Vanilje fra een vaniljestang, eller 1 spsk. vaniljesukker (hvis vaniljesukker anvendes reduceres sukkeret en smule)
  • 8 pasteuriserede æggeblommer.

Evt:

  • En plade madchokolade
  • Cacao
  • 1 – 2 citroner
  • 1 appelsin.

Tilberedning

  1. Sukker, vaniljesukker(hvis det anvendes) og æg piskes grundigt (7 – 9 minutter med fuld hastighed på mixeren)
  2. Fløden piskes – stop før den er alt for stiv.
  3. De to ting blandes – piskes evt. en smule
  4. Det hele hældes i form og sættes i fryseren. Om muligt: sæt formen direkte på fryse fladen, så isen fryses nedefra og op.

Servering

Isen vendes ud af formen og serveres på et pasende fad. Hvis isen er gennemfrosset er det en god ide at tage isen ud mindst en halv time, før den serveres.

Det ser godt ud hvis der hældes lidt varm kompot over isen på fadet. Kompotten kan også serveres til.


Variationer

Tilføj en smag

f.eks.:

  • 1 spiseskefuld vaniljesukker, eller lidt vaniljekorn(dette giver den gode gammeldags standard vaniljeis)
  • Revet Chokolade/cacao. Tilsættes til sidst før isen sættes i fryseren. Mængden varieres efter smag
  • Revet citronskal. Benyt mindst een citron. En smule af saften kan tilsættes
  • Revet appelsinskal.
  • Server isen med revet chokolade drysset over.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.