Nem kagemand. Dejen er bolledej og velsmagende i sig selv. Mængde af remonce og pynt kan justeres ned eller op efter behag.
Ingredienser
1 Kagemand eller kagekone.
Kagedejen
- 600 g mel
- 200 g smør
- 50 g sukker
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
Remonce
- 150 g smør
- 250 g brun farin
- 2 spsk kanel
Pynt
- 400 – 500 flormelis
- Slik efter smag og behag
Tilberedning
Kagedejen
Kagedejen tilberedes som normal bolle- eller brøddej:
- Smelt smørret forsigtigt i en gryde
- Tilsæt sukker og mælk
- Rør rundt og lad det afkøle en smule
- Smuldr gæret i og rør rundt til det hele er blandet uden klumper
- Hæld melet i en skål
- Hæld grydens indhold, og de øvrige ingredienser i skålen med melet
- Rør og ælt dejen. Der tilsættes evt. en smule ekstra mel, hvis dejen er for klistret.
- Når dejen er sammenhængende hældes den ud på bordet. (husk at strø lidt mel på bordet først)
- Dejen æltes og der strøs lidt mel på bordet ind i mellem for at undgå, at den hænger fast i bordet
- Dejen deles i 4 dele: Een del (ca. 2/3 af mængden) bliver til krop og arme, en anden del (ca halvdelen af resten) bliver til hovedet; og de sidste dele bliver til de 2 ben.
- Hver enkelt del af dejen dels i 2, så der kan laves en bund og en overdel, der lægges over remoncen, når den er kommet på.
- Bagepladen gøres klar med bagepapir eller smøres i smør.
- Krop- og arme-delen rulles, så den kan dække en tredjedel af badevandene på tværs. Der skæres trekanter af dejen så armene bliver synlige.
- Tilsvarende formes hovedet og benene og lægges på badevandene Dejen “prikkes”, så remoncen ikke løber af, når den kommes på.
- Efter at remoncen er kommet på lægges resten af dejen ovenpå.
- Dejen trykkes sammen hele vejen langs kanterne, så remoncen holdes på plads.
- Kagemanden bages ved 200 grader i 20 minutter. (180 grader i varmluftovn).
Remoncen
- Smørret smeltes
- Puddersukker og kanel blandes i
- Remoncen fordeles på dejen, som ligger klar i badevandene
Pynt
Efter at kagemanden/konen er afkølet skal den pyntes.
- Rør flormelisen med lidt vand. Tilsæt en ganske lille smule vand ad gangen, da flormelissen meget nemt bliver for flydende.
- Smør flormelissen over hele kagemanden/konen med en kniv.
- (Man kan selvfølgelig, efter smag og behag farve hele, eller dele, af flormelisen med frugtfarve)
- Pynt med slik.