Kompot / jordbær- eller blomme-

Med ingefær og vanille. Kan anvendes som tilbehør til is, muffins m.m.

Ingredienser

  • 1 kg victoriablommer eller jordbær
  • 1 stang vanilje
  • Syltede ingefær (fås i 260 g glas i Kvickly Ekstra og andre steder) Knap halvdelen af lagen og 1 – 2 af ingefærene anvendes.

Tilberedning

  1. Blommerne rengøres og snittes i halve. (Hvis jodrbær anvendes: snit dem på tværs i bunden, så saften trænger ud i fadet)
  2. Stenene fjernes
  3. Blommerne lægges med den snittede flade mod bunden i et ildfast fad
  4. Lagen fra de syltede ingefær hældes over
  5. To syltede ingefær snittes
  6. De drysses over
  7. Vaniljestangen splittes på langs og vaniljefrøene drysses over
  8. Vaniljestængerne lægges som pynt ovenpå
  9. Det hele bages ved 200 grader i 10 minutter.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.