Kommenskuvertbrød – Nem kuverbrød, eller bolle til maden.
Ingredienser
16 brød/boller.
- 500 gr hvedemel
- 50 g kommen
- 50 gr smør. Kan delvis erstattes af olivenolie
- 2½ dl sødmælk
- 2½ dl yogurth, kærnemælk eller stivnet fløde fra køleskabet
- 1 pakke gær
- 2 tsk groft salt
- 1 æg.
Tilberedning
- Melet og kommen afvejes og hældes i skålen
- Fedtstoffet og saltet lægges i en mindre gryde og det varmes op. Husk at tage gryden af varmen, når smøret er smeltet
- Hæld væskerne i gryden og rør rundt. Hermed har væsken passende temperatur til næste trin
- Gæret smuldres i gryden og der røres rundt til gærdet er opløst grydens indhold hældes i skålen med melet – og der røres grundigt
- Hvis der ikke anvendes maskine hældes dejen på et meldrysset bord, og der æltes
- Resultatet bliver bedst, såfremt der er tid til at lade dejen hæve mindst een gang. Efter hævningen slås dejen ned og den æltes igen
- Dejen rulles i pølse af længde som en underarm
- Med en kniv deles pølsen først på langs i to halvdele. Derefter skæres på tværs af de to halvdele, så der er 8 dele på hver halvdel – ialt 16 dejklumper
- Hver dejklump æltes i hånden, klumpen lægges på bordet, presses lidt og der laves et hul i midten. Dejstykket lægges på bagepladen
- Når alle 16 brød er lagt på pladen piskes et æg med en gaffel i en tallerken og stykkerne pensles
- Bages 15 min. i forvarmet ovn ved 190 grader.