Ingredienser
4 – 5 personer.
- 6 – 8 kyllingevinger
- 3 tørrede milde chillifrugter
- 1 porre
- 5 tykke gulerødder
- Hvid, ikke-for-stærk rodfrugt, f.eks. ½ kålrabi eller 4 middelstore kartofler
- Peber
- Basilikum.
Tilberedning
- Evt. rester af fjer og dun fjernes fra kyllingevingerne
- Kyllingevingerne, chillifrugterne basilikummen og peberet puttes i stor forvarmet gryde
- Det hele svitses ved høj varme. Fortsæt til vingerne alle er pletvis brune, uden at være svedne
- Hæld vand i gryden til vingerne er næsten dækkede og skru ned for varmen
- Vingerne simrer, mens grøntsagerne tilberedes
- Grøntsagerne rengøres og snittes i småstykker – tykkelse af halv fingerbredde
- Grøntsagerne kommes i gryden, og der suppleres med vand, så det hele er lige dækket
- Det hele simrer videre med låg på i ca. 1½ time
- Smag til med salt.
Servering
Server med brød eller flutes.