Ingredienser
Mængderne i denne opskrift svarer til en tærteform med diameter på ca. 32 cm.
- 1 portion tærtedej (klik her for at se opskriften)
- 1 – 2 kg løg
- ½ dl creme fraiche 18%
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- ½ muskat nød
- 2-3 spiseskefuld mel
- evt. lidt ost, måske emmentaler
- 1 æg.
Tilberedning
- Tærtedejen tilberedes og forbages (klik her for at se hvorledes)
- Løgene snittes i foodprocessor (eller i snittes til ringe manuelt)
- Løgene svitses/sauteres i pande. Moderat til stærk varme. løgene skal være bløde og gennemsigtige – ikke brune. Giv det lidt tid. En del vand skal dampes ud af løgene i denne proces
- Løgene lægges i den forbagte tærtedej
- Creme fraiche, æg, hvidløg, muskatnød og mel blendes i foodprocessor og hældes over løgene
- Revet ost drysses evt. over
- Den anden halvdel af tærtedejen rulles og lægges forsigtigt på og trykkes ned langs randen af tærteformen
- Ægget piskes med gaffel på lille tallerken og pensles på overfladen
- Bages 45 minutter ved 190 grader.