Pæretærten kan spises straks efter bagningen; men smagen bliver ikke dårligere, hvis tærten får lov at stå en dag eller to.
Ingredienser
- 1 portion tærtedej
- 3½ ‘tunge’ pærer
- 25 g hasselnødder
- 3 spiseskefulde mørk farin
- 1 kanelstang
- 1 æg
- Creme Fraiche eller piskefløde, som tilbehør. Mængde efter smag.
Tilberedning
- 1 portion tærtedej tilberedes. Se her hvordan.
- De hakkede hasselnøder, farinet og kanelen drysses over tærtebunden (evt. kan hasselnøderne, farinet og kanelen blendes i i foodprocesseren sammen)
- Pærerne skrælles og deles i halve. Kernehuset tages ud pærerne
- Lægges med den flade side nedad ovenpå fyldet på tærtebunden
- Den anden halvdel af tærtedejen rulles flad og lægges forsigtigt overpå pærerne og trykkes ned langs randen af tærteformen
- Ægget piskes med gaffel på lille tallerken og pensles på overfladen tærten bages 30 minutter ved 200 grader.
Servering
Pæretærten serveres med Creme Fraiche eller piskefløde.