Spidskål – dampede

Velsmagende og god tilbehør til middagsmaden.

Ingredienser

1/4 – ½ spidskål pr person. Bemærk at der i stor gryde eller høj pande normalt kun kan tilberedes 4 halve spidskål ad gangen.

  • Spidskål 
  • Lidt vand
  • Halv teskefuld salt
  • (evt. en lille smule smør).

Tilberedning

  1. Spidskålen rengøres
  2. Spidskålen flækkes på langs i halve med lang kniv. Såfremt kvarte skal anvendes flækkes halvene een gang mere
  3. Hæld halv cm. vand i en høj pande med låg eller en bred gryde
  4. Læg spidskålene med den flade side i panden og tilsæt saltet og evt. smørklump (hvis der ikke er plads kan stykkerne deles så de bliver kortere)
  5. Vandet bringes i kog – og simrer videre ca. 15. minutter med låg
  6. Spidskålene er klare til servering og spises straks mens de er varme.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne webside benytter kun cookies nødvendige for beskyttelse af siden og brugerne.