Ingredienser
Ingredienserne her er for 2 personer. Mængderne kan ganges op.
- 1 torske filet – 500 g
- 1 medium størrelse blomkål
- 6 medium størrelse gulerødder
- 25 g smør, eller 150 ml olivenolie
- ½ spiseskefuld sennep
- 1 tsk salt
- 1 spsk Fines Herbes (eller hvis det er sæsonen: frisk hakket purløg, frisk hakket persille og frisk hakket kørvel)
- Vand.
Spises sammen med f.eks kogte kartofler:
- ½ kg kartofler.
Tilberedning
- Vælg en bradepande, der passer til fiskens størrelse og smør den i smør eller olie.
- Læg torskefiletten i midten med skindet nedad (hvis der er skind)
- Smør senneppen over torskefiletten
- Drys de øvrige krydderier over
- Rengør gulerødderne og skær dem på langs to gange, så hver gulerod deles i 4 lange stykker
- Rengør blomkålen og partér den til mindre stykker
- Læg grøntsagerne ved fisken.
- Forvarm ovnen til 170 grader og kog vand til at hælde ved fisken
- Når ovnen er varm hældes det kogende vand ved fisken, så den er halvt dækket. Mængden afhænger af hvor stor bradepanden er.
- Bradepanden sættes i ovnen 20 minutter.
Servering
Server fisken med f.eks. kogte kartofler kartofler.
Bradepanden kan sættes på bordet; eller man kan portionsanrette tallerkenerne.
Fiskekødet tages med en tynd paletkniv, eller bred kniv i portioner bred som en hånd. Husk at fiskekødet skal løsnes og tages fra midten af fileten og ud mod siderne.
Fonden i bunden af bradepanden anvendes som sovs.